de ce nu sunt toate firmele profesioniste in web design

de ce nu sunt toate firmele profesioniste in web design

Ieri am fost la un medic ortoped.

Din vorbă în vorbă am ajuns să-i povestesc cam cu ce mă ocup și i-am dat o carte de vizită. Am primit la rândul meu o carte de vizită. De la prima vedere am observat adresa de e-mail @yahoo.com trecută pe aceasta. Cu ocazia asta mi s-a plâns că are un site făcut, de o firmă de renume în domeniu, și că e cam degeaba, că nu o găsește nimeni. Presupun că site-ul n-a fost ieftin. Un domeniu cumpărat, o singură pagină statică, un design care ar putea fi plăcut, cu 6 (șase) imagini care se măresc printr-un efect lighbox, numele medicului scris într-o imagine, care măcar de ar avea numele medicului în ALTernative text sau ca descriere, cu meta description sumar (adică e trecut acolo numele domeniului), robots.txt nu există șamd.

Dau niște căutări prin google, și nu apare nimic. Găsesc numele medicului prin diverse fișiere .doc publice ale UMF-ului. Ajung într-un final să dau în google site:domeniulrespectiv.ro și… „Your search did not match any documents”.

Si acuma vine întrebarea: Rolul unui site nu e să stea acolo și să furnizeze informații? Dacă nu se uită nimeni pe el atunci cum să dea informații? Ce rost mai are acel site? De ce există dacă nu este indexat? E așa de greu să sugerezi o adresă în maxim 3 motoare de căutare?

Am uitat să menționez că pe pagina respectivă mai și este trecut „Fotografii și design de «««»»»»”.

 

De multe ori am spus sau am raspuns cand am fost intrebat: “ce inseamna pentru mine un website bun”?
Raspunsul superficial la aceasta intrebare este insa simplu: Sa respecte cat mai multe standarde. De ce este necesar acest lucru?
Pentru ca standardele ofera aplicarea unor solutii deja experimentate numai si numai pentru obtinerea unui produs cat mai bun posibil a carei functionalitate sa fie adresata nu doar unei anumite categorii de oameni ci “daca este posibil” tuturora.

De multe ori stateam si ma intrebam ce trebuie ca un web developer sa mai faca pentru a–si imbunatatii aptitudinile. Stie sa programeze, chiar foarte bine, stie sa analizeze o problema si sa gaseasca solutii, atunci ce mai lipseste?

Spre deosebire de aplicatile desktop in cazul aplicatilor web, al caror scop principal este sa fie vizitate de cat mai multe persoane si in final unde este cazul vizitatorii chiar sa cumpere produse promovate pe site, mai sunt necesare si alte operatiuni in afara celor de construire a modulelor necesare functionarii unui website.

 

Postări asemănătoare
Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *