Cinci reguli de baza in web design

Cinci reguli de baza in web design

Daca vrei sa ai un web site eficient trebuie sa acorzi o atentie sporita oricarui amanunt pentru a te asigura ca acesta corespunde scopului pentru care a fost creat. Exista 5 reguli importante in realizarea paginilor web care trebuiesc respectate

Nu folosi excesiv bannerele publicitare
Cei care viziteaza site-urile web s-au obisnuit sa neglijeze avertismentele de tip banner deci vei irosi spatiu important in website cu acestea.
In schimb creeaza link-uri relevante pentru continut, insereaza in website mai mult continut valoros si lasa vizitarorul sa simta ca doreste sa cumpere in loc sa-l impingi sa cumpere.

Nu folosi pagina de intampinare
Paginile de intampinare sunt primele pagini pe care le vede cineva atunci cand iti viziteaza site-ul web. De cele mai multe ori au un design deosebit si contin cuvinte de genul “bine ati venit” sau “click aici pentru a intra in website”. De fapt aceste pagini nu au nici o valoare reala. Nu da vizitatorilor website-ului motive de a folosi butonul “back”.
Afiseaza-le de prima data, in fata informatia de care au nevoie, punandu-ti astfel in valoare website-ul.

Implementeaza un sistem de navigare foarte simplu
Website-ul trebuie sa aiba un sistem de navigare foarte simplu si intuitiv astfel incat sa-l poata folosi chiar si un copil. Fereste-te de complicatele meniuri flash sau de meniurile “multi-level”. Daca vizitatorii nu stiu cum sa navigheze ei vor parasi website-ul.

In orice clipa vizitatorul trebuie sa cunoasca locul in care se afla
Cand vizitatorii sunt profund preocupati de navigarea prin website-ul tau va trebui sa te asiguri ca acestia stiu unde se afla in orice moment.
Fiecare vizitator trebuie sa poata accesa foarte usor orice informatie importanta a site-ului sau sa poata naviga foarte usor in orice sectiune a acestuia.

Evita utilizarea de secvente audio in website
Daca vizitatorul va sta mai mult timp pe website-ul tau, citind continutul acestuia, trebuie sa te asiguri ca nu va fi deranjat de repetarea secventelor audio pe care le contine site-ul web.
Daca insisti totusi pentru adaugarea secventelor audio asigura-te ca vizitatorul are controlul asupra acestora – prin controlul volumului sau printr-un buton “mute”.

Postări asemănătoare
Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *