ce inseamna ajax si de ce sa il folosesti sau nu in website

ce inseamna ajax si de ce sa il folosesti sau nu in website

Lumea este “innebunita” dupa AJAX. Sfatul meu este: Foloseste AJAX dar foloseste-l cu cap. Nu vorbesc despre faptul de a folosii elemente AJAX&JS&DOM pe partea de administrare ci modul cum se folosesc aceste elemente pe partea de fronted. Intotdeauna trebuie sa ne punem intrebari inainte: Este informatia accesibila oamenilor fara JavaScript activat? Persoanele cu deficiente pot accesa aceasta informatie? Schimbarile sunt detectabile pe site (refresh automat a anumitor sectiuni din pagina)?

Multi intr-adevar vor spune “Cine nu are JavaScript activat?”. Conform ultimei conferinte (SES London) pe teme de search engine, s-a subliniat ca inca nu este momentul sa se renunte la ideea ca oamenii pot sa foloseasca optiunea de JavaScript off. DACA UN WEBSITE POATE FI PARCURS USOR SI TOATA INFORMATIA ACCESATA USOR FARA JAVASCRIPT ACTIVAT ATUNCI CU SIGURANTA SI SE-URILE VOR PUTEA FACE ASTA.

De ce am scris acest articol? Pentru ca sunt prea multe firme de web development care se pretind profesioniste, isi etaleaza un portfolio mare, incarcat doar de produse proaste. Care este avantajul lor? Faptul ca in general CLIENTUL NU CUNOASTE. Si alege pretul mic pe care acestea il ofera.

Doresc sa inchei cu o intrebare care mi s-a pus nu de mult: “Daca firma X ofera website-uri ca solutii profesionale, de ce are el website-ul slab facut ?”

About the Author